Amsterdam Farm Lodge

De Amsterdam Farm Lodge is het gebouw dat op het terrein van NoordOogst het meest in het oog springt. Zeven ruime appartementen zijn er te huur, elk bestaand uit 3 slaapkamers, woonkamer, eetkamer, keuken, en eigen badkamer en toilet.

Lees meer
Beelease

Beelease zet zich als instituut in voor de bij in het algemeen en de honingbij in het bijzonder. Dat het beter moet gaan met de bijen is voor ons van levensbelang. Volgens Beelease is het tij zeker te keren. Maar daar moet dan nog wel wat voor gebeuren.

Lees meer
Buitenkans

Buitenkans is een kinderopvang waar kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen groeien in het groen en al spelend kunnen leren bewust om te gaan met wat de omgeving allemaal te bieden heeft. Het natuurrijke en ruime gebied van NoordOogst is daar de ideale plek voor.

Lees meer
Duurzaam hout 't langst

Duurzaam hout 't langst kan van alles met hout. Eigenaar Johan Wielenga heeft als doel hout een tweede, derde of soms zelfs vierde leven te geven. Van gebruikt hout maakt hij in een handomdraai handige kratjes of een oogstrelend bankje.

Lees meer
Friekens Brouwerij

In de Friekens Brouwerij tovert eigenaar Sid met gerstemout, hop en gist water om tot bier. In prachtige roestvrijstalen ketels worden er bijzondere bieren geproduceerd, geheel in de geest van NoordOogst. Duurzaam dus.

Lees meer
Het Groene Huis

Het Groene Huis is een initiatief om mensen uit de stad meer in contact te brengen met de natuur en met elkaar, door gezamenlijk een moestuin te onderhouden waarin zaden, kennis, plezier en oogst met elkaar kunnen worden gedeeld.

Lees meer
Metabolic

Metabolic is een consultancybedrijf gespecialiseerd in uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Hun missie is om bedrijven en organisaties zo te adviseren en ondersteunen dat onze economie 100% duurzaam kan worden. NoordOogst is daarvoor een ideale uitvalsbasis.

Lees meer
Mot in Mokum

Mot in Mokum is de vlindertuin op NoordOogst - 600 m2 tuin speciaal voor vlinders en rupsen. Met een klaverweide en een ruige bloemenweide. Voor elke vlinder wat wils.

Lees meer
Natuurspeeltuin

De Natuurspeeltuin op het terrein van NoordOogst is een bijzondere plek. NoordOogst heeft samen met buurtbewoners de handen ineengeslagen om er een inspirerend project van te maken, voor iedereen gratis toegankelijk.

Lees meer
No Chateau

No Chateau is een oer-Amsterdamse stadswijngaard met een Zuid-Franse uitstraling. No Chateau wil niet alleen uitstekende wijn maken, maar ook bezoekers bijeenbrengen en bij het productieproces betrekken, bijvoorbeeld bij onderhoud of oogst.

Lees meer
Noorderbos

Het Noorderbos maakt als woongroep sinds 2015 deel uit van NoordOogst. Tientallen jaren voordat Tiny Houses hip werden, woonden zij al in wagens, vanuit de overtuiging dat je helemaal niet veel ruimte hoeft in te nemen om goed te kunnen leven.

Lees meer
Proost en Stroop

STROOP is een bijzonder pannenkoekenhuis op een bijzondere locatie: het is gevestigd in een verbouwde voetbalkantine. Grenzend aan het terras van STROOP bevindt zich biertuin PROOST, behorend bij de Friekens brouwerij, die pal onder STROOP de ketels laat roken.

Lees meer
Rookt Amsterdam

Rokerij Rookt maakt gebruik van de eeuwenoude techniek van het roken om producten van een heerlijke smaak en tegelijkertijd van een langere levensduur te voorzien. Roken is een perfecte techniek om groenten, fruit of vlees tijdens het seizoen te verwerken en te bewaren voor later gebruik.

Lees meer
Stadstuinderij Noordoogst

Stadstuinderij NoordOogst breekt graag een lans voor duurzaamheid. Zo zijn de meeste activiteiten van de tuinderij erop gericht transport en koeling overbodig te maken en toch toegang te hebben tot verse, biologisch geteelde producten.

Lees meer
De Tuin van Eten

De Tuin van Eten is een afhaalrestaurant met 100% plantaardige producten. Hier kan je op doordeweekse dagen tussen 15 en 20 uur terecht voor de meest heerlijke vegetarische gerechten uit de wereldkeuken. Met elke week een menu rondom een nieuw thema.

Lees meer
Vair Buitengewone Varkens

Vair Buitengewone Varkens heeft verspreid over Nederland tien locaties waar varkens worden gehouden. Niet in mega-stallen, maar in bossen, op akkers en weilanden, waar de varkens vrij kunnen wroeten, scharrelen en luieren. NoordOogst is een van die locaties.

Lees meer
Vitamind

VITAMIND biedt Outdoor Personal Training & Lifestylecoaching. VITAMIND is een doeltreffend initiatief voor mensen die graag in de buitenlucht willen sporten en daaraan gekoppeld willen investeren in een duurzame en gezonde levensstijl.

Lees meer